Leading law firm, Corrs Chambers Westgarth’s new Melbourne office is located over five floors from levels 22-26 in the innovative and unique centerpiece building at 567 Collins Street herunterladen. Corrs’ Reception is situated on the 25th floor, with spectacular views over Melbourne’s skyline from the floor to ceiling glazing. The feature staircase rises through the central void, linking reception with classic but contemporary mixed-use casual dining areas blumensträuße kostenlos downloaden.

Corrs_Chambers_Westgarth_Electrolight-interiors-kontaktmag-05

Lighting design firm, Electrolight were appointed to provide a lighting scheme to realize Corrs’ vision of a sophisticated and timeless aesthetic, with a focus on the Reception Void and casual entertaining areas download photos from my cloud. Adding to this the primary consultation spaces, including fifteen meeting and boardrooms, unite Corrs’ interface and consultation offering.

Starting with the reception area, the steel rods that span from ceiling to floor framing the stairs of the 33-foot-high void are flanked with linear LED with acute optics to provide focused lighting to the stair and primary circulation space below download windows 7 German language.

Corrs_Chambers_Westgarth_Electrolight-interiors-kontaktmag-01

During the daylight hours, the south facing Reception Void on level 25 and casual entertaining areas on level 26 receive significant amounts of natural light corel paint shop for free. Artificial lighting was a key component in allowing the core elevator lobbies, meeting rooms and corridors to connect with the natural light flow throughout the office handy klingelton bonanza kostenlos downloaden.

The skilled team at Bates Smart Architects meticulously pieced together elegant spaces and finishes with a multitude of refined detailing all pictures homepage. Electrolight had to ensure that intrusions were minimized amongst the clean, sleek lines and subtle, folded forms of the corridors.

Corrs_Chambers_Westgarth_Electrolight-interiors-kontaktmag-04

A deep level of planning and coordination between Bates Smart and Electrolight was necessary for light placement, concealment, and performance download application templates.

The feature pendants in the dining room used as the casual entertaining area are a bespoke solution that was designed to complement the architectural forms and finishes ipad bilderen.

Corrs_Chambers_Westgarth_Electrolight-interiors-kontaktmag-02

The geometric angles offer a subtle reference to the undulating timber wall, as the finish and frame reflect the delicate structure of the shelving behind herunterladen. This custom luminaire design carries through to the adjacent boardroom at a smaller scale to provide a more intimate setting for evening meetings with key clients.

The lighting designers worked with a blend of color temperatures to distinguish each space to reflect its functionality. Cooler temperatures are utilized in the meeting rooms, combined with warmer color temperatures throughout the casual entertaining and Reception areas adding to the relaxed mood and sophisticated ambiance.

[photography by Peter Clarke]