In 2012, Studio Farris Architects won the competition which was organized by the City of Bruges for the renovation and expansion of the Sint-Andries city library fortnite ps4 cannot be downloaded.

The plot on which the library had to be expanded was very limited in size and located in an urban environment. The existing library, alongside other public services, was located in a building that’s listed on the inventory of architectural heritage bibi blocksberg kostenlos downloaden mp3.

Bruges_City_Library-architecture-kontaktmag-18

The plot on which the library had to be expanded was very limited in size and located in an urban environment Download free swarm swarms. The existing library, alongside other public services, was located in a building that’s listed on the inventory of architectural heritage.The request of the client consisted of a complex set of requirements, along with the wish to make the library more visible from the adjacent streets and give it its own identity to make it stand out from the multiplicity of other services located in the existing building download funny easter pictures.

Bruges_City_Library-architecture-kontaktmag-01

The request of the client consisted of a complex set of requirements, along with the wish to make the library more visible from the adjacent streets and give it its own identity to make it stand out from the multiplicity of other services located in the existing building microsoft office 2016.

Bruges_City_Library-architecture-kontaktmag-14

The extension is subordinate to the main building in terms of dimensions and is visually disconnected from it by its materialization: the facades are finished in Corten steel panels that contrast with the white plastered facades of the main building Download googlr chrome. The position of the extension emphasizes the tension between the existing heritage building and the new volume.

Bruges_City_Library-architecture-kontaktmag-06

Large windows are located on the corners of the new volume to give the library the necessary visibility and interaction with its surroundings android keine bilderen. Functions such as reading corners, workspaces, and the reception desk are located close to these large windows so they benefit from the natural light streaming in.To create a pleasant atmosphere in the library, 3 different types of windows were used, allowing visitors to enjoy natural light throughout the day and seasons meer downloaden netflix.

To create a pleasant atmosphere in the library, 3 different types of windows were used, allowing visitors to enjoy natural light throughout the day and seasons laufmusik herunterladen.

[photography by Tim Van de Velde]